Zoek

onze vermelding op www.keurmerk.info

Adverteren

 

Succesvolle hints voor werken met de ( professionele ) tondeuse

 

Het haar bewerken met de tondeuse professioneel is anders dan met de kappersschaar. Als je het haar knipt met de schaar is het prettig als het haar nat is. Bij het werken met de tondeuse moet het haar juist droog zijn. Indien het haar nat is zullen de mesbladen van de tondeuse verstoppen. Hierdoor kan de tondeuse beschadigen. Bovendien loop je het risico dat er water binnen de tondeuse komt en dat de bladen daarna gaan roesten.
 
Om een goed resultaat te krijgen moet je met de tondeuse tegen de haargroeirichting scheren.

Dan ben je er zeker van dat de haren op gelijke lengte geknipt worden. Hierbij kun je een opzetkam die bij de tondeuse hoort gebruiken om de gewenste lengte te krijgen.

 

Bij het scheren met de tondeuse moet je voorkomen dat de tondeuse overlaadt wordt met afgeknipte haar. Dus regelmatig de afgeknipte haren van de tondeuse verwijderen door de tondeuse even een kwartslag te draaien.

Verder is het heel belangrijk om na elke scheerbeurt de snijmessen te oliën met tondeuse-olie

 

Als je geen ervaring hebt met de tondeuse contacteer dan een kapperschool en vraag of je oefenhoofd bij hun kunt kopen. Een andere mogelijkheid is om te beginnen met de langste opzetkam. Zo leer je hoe de tondeuse zich gedraagt en doe je er ervaring mee.

 

Professionele kappers gebruiken tondeuses van o.a. Wahl en Moser, kappersmerken dat wereldwijd door duizenden kappers met veel enthousiasme worden gebruikt. Wij verkopen daarom ook tondeuses van deze merken.

Hierdoor bent u zeker van kwaliteit. Deze professionele tondeuses trekken niet aan je haren, lopen niet vast en hebben een lange levensduur (deze tondeuses zijn bedoeld voor intensief gebruik).

 

Bij ons is de Wahl Colour Pro tondeuse Kit en de Wahl Baldfader tondeuse een van de meest verkochte tondeuse: